Brug for hjælp?

  • Træt af Windows?
  • Træt af ugennemsigtige privatlivs registreringer?
  • Træt af uendelige opdateringer der kræver genstart inden du kan læse din email?
  • Træt af alle de skadelige programmer der findes og forsøger at tage kontrol over din computer?
  • Træt af at skulle betale beskyttelsespenge til antivirus firmaer og firewall producenter?

Min anbefaling

Manjaro Linux. Computere som har svært ved Windows vil opleves en mærkbar forbedring med en Manjaro Linux Xfce.

Hvorfor?

DU bestemmer hvornår opdateringer skal installeres! Du bliver ikke pludselig afbrudt i din præsentation fordi Microsoft Windows beslutter sig for at nu er det tid til opdatering og derved lammer systemet.

Fordi Linux kan installeres i varianter der er ikke kræver de voldsomme kræfter. For eksempel kan en Manjaro Linux med Openbox Window Manager i tomgang nøjes med mindre en 500 MiB ram.

Fordi Manjaro Linux er baseret på Arch Linux og derfor nyder godt af Arch Linux omdømme som den bedste Linux på kajen.

Support

Manjaro Linux har en glimrende wiki og et aktivt og hjælpsomt brugerforum. Skulle det ikke være muligt at finde svaret her kan det sikkert findes i Arch Linux wiki som er guldmine af oplysninger om Linux. Oplysninger som ganske vidst tager udgangspunkt i Arch men som kan være lige så relevant for andre distributioner.

Programmer og Apps

Manjaro har også fordel af bogstaveligt talt tusindvis apps og programmer som er tilgængelige for installation. Over 14.000 apps er tilgængelig fra det officielle Arch Linux og over 36.000 fra Arch Linux User Repository i daglig tale AUR.

Privatliv

Betyder dit privatliv på nettet meget for dig? Browseren Pale Moon er en oplagt mulighed og installeres fra AUR. Inox, unGoogled Chrome og Basilisk for at nævne nogle andre.

Windows programmer

Med Apps baseret på Wine som f.eks. PlayOnLinux eller CrossOver (14 dages prøve) kan du endda bruge en del dine foretrukne Windows programmer. Der er ingen garanti for et netop dit nicheprodukt fungerer under Wine – men det er da værd at prøve.

Opdatering

Alle varianter af Ubuntu f.eks. Zorin OS, Linux Mint eller LinuxLite anbefaler geninstallation hvis man ønsker at skifte til den nyeste udgivelse da der kan opstå problemer med software der ikke passer sammen.

Det problem opstår ikke med Manjaro Linux. Manjaro Linux er et computer system der vedligeholdes løbende og aldrig skal geninstalleres. Manjaro har udviklet appen Pamac som løbende checker for opdateringer.